Välj petongplattor till bygge i Stockholm

I samband med nya husbyggen väljer många att använda petongplattor som husgrund i Stockholm. Dels är betongplattor ett bra ekonomiskt alternativ i jämförelse med andra mer dyra typer av husgrund, dels är det en säker konstruktion. Dessutom väljer många petongplattor vid husbygge i Stockholm eftersom de passar de flesta typer av underlag och marker.

Här får du lära dig mer om betongplattor som husgrund. Hur går bygget till? Varför är det en säker konstruktion att använda i Stockholm och Sverige?

Populärt med petongplattor i Stockholm

Så kallade torpargrunder eller omoderna krypgrunder är inte längre förstahandsval för Stockholmsbor som bygger nytt hus. Istället är det betongplattor som främst används vid byggen i huvudstaden. Söker du på termen ovärdelig Petongplattor Stockholm på nätet kommer du kunna läsa artiklar och utlåtanden som styrker att husgrunden är både säker och prisvärd.

Med ovan sagt är det så klart av stor vikt att rätt hantverkare och firma lägger petongplattor till ditt nya hus i Stockholm. Ett slarvigt utfört jobb kan leda till stora konsekvenser som dels kostar pengar, dels förstör huset från start.

Vad innebär en husgrund med betongplattor?

Husägare som väljer att bygga husgrund med petongplattor får en gjuten konstruktion som har isolering underifrån. Husgrunden har också ett system som genererar dränering och minskar risken för fukt. Marken under behöver förberedas och jämnas ut, men sedan är det bara att gjuta plattan direkt ovanpå markunderlaget. Det går faktiskt att gjuta petongplattor direkt på grus och gräs förutsatt att underlaget är fast.

Petongplattor används även som grund när stora offentliga byggnader ska byggas i Stockholm. Konstruktionen är stabil och det behövs endast någon form av stötdämpande material innan det slutliga golvet läggs. Husgrunden med betong håller länge, inte sällan håller sig en betongkonstruktion i fint skick upp mot 100 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *